Adres muziek: Oud politiecommissariaat Dorpsstraat 9 - 9150 BAZEL

Adres woord: “De Brouwerij” O.L. Vrouwplein 19 - 9150 KRUIBEKE

www.dekunstacademiebeveren.be

Home muziek MCV 3de graad theater contact media

2° GRAAD

Theateratelier 1 uurtje per week in een groep van ongeveer 10 à 17 lln, voor kinderen van 8 tot 12 jaar. In woordatelier kan je op elke leeftijd instappen. Wie 12 jaar is (en in het eerste middelbaar zit) of ouder start meteen in de 3° graad woord.

Ben je een echte spraakwaterval? Droom je ervan om toneel te spelen? Vind je graag verhaaltjes uit, verkleed je je elke dag en droom je van applaus! Wil je graag leren goochelen met klanken, spontaan gedichtjes uit je mouw schudden of gewoon gezellig creatief zijn met taal? Of ben je een beetje verlegen om in een groep iets te zeggen en wil je daar nu echt iets aan doen? Dan is het woordatelier helemaal iets voor jou!

(In het eerste jaar theateratelier starten de leerlingen die op de basisschool in het derde leerjaar zitten.)


3° GRAAD

Wie de 2° graad woord afwerkte of minimum 12 jaar is kan starten in de 3° graad. 
woordkunst drama (voor de jongeren van 12 - 15 jaar) theaterlab

2 uur per week in een groep van ongeveer 6 à 8 lln, voor jongeren van 12 jaar tot 15 jaar. Leerlingen die de tweede graad doorlopen hebben, vervolgen hier hun opleiding. Ook als je de tweede graad niet gevolgd hebt, maar je bent 12 jaar of ouder, dan begin je in de derde graad, bij het indelen van de groepjes wordt gezorgd dat leeftijdsgenoten met ongeveer hetzelfde niveau van spelervaring bij mekaar zitten.

In ‘theaterlab’ ga je aan de slag met verschillende soorten teksten: gedichten, korte verhalen, zelfgeschreven stukjes, toneelstukken, cabaretwerk… Je leert er via  improvisatieoefeningen de techniek van het acteren. Je leert personages opbouwen, scènes spannend maken en je verhaal op een geloofwaardige manier op een podium te brengen. Spelplezier en verbeelding staan centraal!


 

4° GRAAD

Voor wie de derde graad heeft afgewerkt. De vierde graad loopt over drie jaar.  Er zijn twee studierichtingen: vertolkend acteur en creërend acteur.

VERTOLKEND ACTEUR

Wilt u aan de slag met reeds bestaande tekst of repertoire, spelend of vertellend? Dan kiest u voor de richting vertolkend acteur.

Speltheater

vakken: dramalab & theater (oude toneelspeelkunst)

2 uur per week in een groep van ongeveer 4 à 6 lln. Het liefst worden deze twee uur aaneengesloten zodat er een grotere wisselwerking is tussen beide vakken.

Het vak ‘dramalab’ vervangt de oude repertoirestudie.  Je gaat dieper in op het tekstmateriaal dat aangeboden wordt. Je analyseert, onderzoekt, vergelijkt  en probeert uit; je maakt er misschien wel een eigen versie van! Je blijft op de hoogte van wat er zich afspeelt in het theaterlandschap van vandaag, je gaat mee naar voorstellingen en je verruimt je horizon!

In het vak ‘theater’ ga je aan de slag met bestaande theaterteksten en verfijn je je opleiding tot acteur.


CREËREND ACTEUR

Doet u het liever zelf? Dan kiest u voor de richting creërend acteur. De optie theatermaken is er voor wie zelf theater wil maken, schrijven, spelen of vormgeven. De focus ligt op de creatieve eigenheid van de leerling zelf.


Theatermaker

vakken: dramalab &  improvisatietheater

2 uur per week in een groep van ongeveer 4 à 6 lln. Het liefst worden deze twee uur aaneengesloten zodat er een grotere wisselwerking is tussen beide vakken.

‘Dramalab’: vervangt de oude repertoirestudie.  Je gaat dieper in op het tekstmateriaal dat aangeboden wordt. Je analyseert, onderzoekt, vergelijkt  en probeert uit; je maakt er misschien wel een eigen versie van! Je blijft op de hoogte van wat er zich afspeelt in het theaterlandschap van vandaag, je gaat mee naar voorstellingen en je verruimt je horizon!

Het vak ‘improvisatietheater’ stimuleert een heel scala aan vaardigheden. Creativiteit, inlevingsvermogen, oprecht luisteren, focussen, vertrouwen, samenwerken, spontaan handelen, … Improvisatietheater is een vorm van theater waarbij de acteurs het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. Theater vanuit het niets…
Bij improvisatie kan je niets fout doen. Alles kan en alles mag! Zeg gewoon ‘ja’ op alles wat je medespelers aanbieden en sta versteld van het resultaat.


Theateratelier voor 8-12 jaar - docent: Rit Geys


2.1 1ste jaar / 8-jarigen: dinsdag 17.00u - 18.00u

2.2 2de jaar / 9-jarigen: woensdag 14.30u - 15.30u

2.3 3de jaar / 10-jarigen: dinsdag 16.00u - 17.00u

2.4 4de jaar / 11-jarigen: woensdag 13.30u - 14.30u


Theaterlab voor +12 jarigen - docent: Hilde De Roeck

Speltheater - Improvisatietheater voor +15 jarigen - docent: Hilde De Roeck

Deze lessen  worden per groep afgesproken en worden gegeven op de volgende uren:

Woensdag 18.30u - 20.30u

Vrijdag 16.00u - 22.00u

Zaterdag 9.00u - 16.00


De lessen woordkunst-drama gaan door in de Brouwerij te Kruibeke.

Voor alle praktische info  van de lessen theateratelier: 0494 30 37 73 Rit Geys

Voor meer info voor de theaterlessen voor +12 en +15 jarigen: hildederoeck@hotmail.com

of 0486 451 685

Overzicht structuur opleiding woordkunst-drama van academie Kruibeke (in de hoofdschool te Beveren is er een uitgebreider aanbod, zie www.dekunstacademiebeveren.be)


2de graad Theateratelier

1 uur per week, 8 – 12 jarigen, 4 leerjaren


3de graad Theaterlab

2 uur per week, 12- 15 jarigen, 3 leerjaren


4de graad Speltheater of Improvisatietheater

2 uur per week, 15+, 3 leerjaren