afdeling muziek

Algemeen

Je bent minstens 6 jaar en hard op zoek naar een nieuwe hobby. Je droomt in stilte van een eigen muziekgroep of een solocarrière in de zangwereld. Of misschien wil je graag dat leuke instrument leren temmen… Oml deze dromen moet je bij ons zijn. Je leert al zingend, klappend, stampend en lachend noten lezen. De noten zijn voor de muziek zoals de letters voor een verhaal in een boek. Eens je de mysterieuze tekens kan ontcijferen, gaat een wondere wereld voor je open.

We zingen, spelen en bereiden ons elk jaar voor op echte concerten. Voor een écht publiek mét applaus!

Jongeren

De opleiding muziek begint vanaf 6 jaar. De 6 tot 7 jarigen volgen muziekinitiatie. Dit zijn verkennende lessen in de wereld van de muziek, hier wordt nog niet op 1 instrument gefocussed.

1ste graad: 1 uurtje per week

Vanaf 8 jaar (leeftijd derde leerjaar op de basisschool) kiezen de leerlingen voor een instrument en volgen ze daarnaast MCV (Muzikale Culurele Vorming / notenleer) en GM (GroepsMusiceren / samenzang).

2de graad: 3 uur per week

Na de tweede graad komen de leerlingen terecht in de 3de en 4de graad. Bij een 'normaal' traject beëindigen zij hun muziekopleiding op 18-jarige leeftijd.

instrumenten

Volgende instrumentklassen worden aangeboden in Bazel: piano, viool, gitaar, dwarsfluit en solozang. De mogelijkheid bestaat dat ook sax en trompet weer in Kruibeken zullen worden aangeboden. Voor een uitgebreider instrumentenaanbod kunt u terecht in de hoofdacademie te Beveren.